Plátky zadního hovězího (roštěné) naplněné žampionovou směsí, podušené s cibulí, žampiony a červeným vínem doměkka.
Ingredience:
800 g | zadního hovězího masa (roštěné) |
200 g | žampionů |
200 ml | červeného vína |
200 ml | vývaru |
2 lžíce | oleje |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
250 g | žampionů |
50 g | másla |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1 lžíce | nasekaného kopru |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Připravíme si náplň; očištěné na plátky nakrájené žampiony i oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme vejce, osolíme, opepříme, vmícháme na drobno nasekaný kopr, odstavíme z tepla a necháme mírně vychladnout
2. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
3. Každý plátek potřeme připravenou nádivkou, stočíme do závitku, převážeme provázkem, na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme a dáme stranou
3. Pak na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony a krátce orestujeme
4. Opečené maso i žampiony přendáme do pekáčku, podlijeme červeným vínem i vývarem, přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C dusíme doměkka
5. Měkké závitky zbavíme provázku a podáváme s vařenou rýží.