REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky s párkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa potřené vajíčky usmaženými na cibulovém základě spolu s kolečky párků, zatočené do závitků a podušené doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa (hovězí zadní nebo roštěnka)
175 gpárků
100 gsádla
40 gslaniny
1 kscibule
1 ksvejce
1/8 lčerveného vína
strouhanka
zázvor
voda
sůl

Postup:

1. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na slanině, přidáme strouhanku a osmažíme ji dorůžova
2. Pak vmícháme kolečka párků a směs zahustíme vejcem, necháme vychladnout
3. Hmotou potíráme plátky naklepaného hovězího masa, každý zabalíme a ovážeme nití
4. Závitky opečeme v rozpáleném sádle, podlijeme horkou vodou a za stálého podlévání dusíme doměkka
5. Hotové závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, znovu podlijeme, povaříme, osolíme a přidáme špetku zázvoru
6. Nakonec maso podlijeme červeným vínem a ještě chvíli vše povaříme, šťávou pak přeléváme jednotlivé porce na talířích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy