REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky s čekankovými puky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího roštěnce nebo hovězího zadního potřené hořčicí, zabalené do závitků spolu s rozpůlenými puky čekanky a podušené ve vývaru z výpeku.


Ingredience:
4 kshovězí plátky ze zadního masa nebo roštěnky
4 ksčekankové puky
1 kssvazek kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
4 lžičkyplnotučné hořčice
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžíceoleje
1 lžícesekané petrželky
1 lžícesolamylu
1dlsladké smetany ke šlehání
omytá strouhaná kůra z 1 citrónu
snítka petrželky na ozdobu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Čekanku pokapeme citrónovou šťávou, rozložíme ji na plátky masa, které svineme a sepneme jehlami
3. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kostky
4. Na rozehřátém oleji masové závitky zprudka ze všech stran opečeme, přidáme zeleninu a spolu krátce osmahneme
5. Podlijeme 1/
2 l horké vody a přikryté dusíme asi 75 minut
6. Závitky vyjmeme a udržujeme teplé
7. Výpek přecedíme, přivedeme k varu a zahustíme solamylem rozmíchaným ve smetaně a znovu krátce povaříme
8. Omáčku ochutíme a podáváme k závitkům
9. Na míse hotový pokrm posypeme dobře omytou citrónovou kůrou a sekanou petrželkou.

Doporučení:

K závitkům podáváme opečené brambory a míchaný salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy