Plátky hovězího masa potřené sardelovou pastou smíchanou s cibulí, zatočené do tvaru rolády, sepnuté párátky a podlité vodou, podušené doměkka spolu se zeleninou.
Ingredience:
4 ks | hovězí plátky (ořech) |
1 ks | sardelové pasty |
1 ks | větší cibule |
2 lžíce | másla |
menší petržel, stejně celeru | |
trochu hladké mouky | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso naklepeme ale nesolíme
2. Do sardelové pasty vmícháme jemně pokrájenou cibuli a touto směsí potřeme z jedné strany plátky masa
3. Jednotlivé porce potřenou stranou dovnitř zatočíme a sepneme párátky nebo svážeme nití
4. V hrnci rozpustíme máslo a závitky v něm ze všech stran opečeme
5. K masu přidáme očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninu, rychle ji ožehneme na másle, pak podlijeme vodou a dusíme až bude masu úplně měkké
6. Závitky vyjmeme šťávu zaprášíme moukou, okořeníme pepřem, dle chuti osolíme, krátce povaříme
7. Hotovou šťávu prolisujeme přes sítko s malými oky na maso na talířích.