REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky plněné sardelovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa potřené sardelovou pastou smíchanou s cibulí, zatočené do tvaru rolády, sepnuté párátky a podlité vodou, podušené doměkka spolu se zeleninou.


Ingredience:
4 kshovězí plátky (ořech)
1 kssardelové pasty
1 ksvětší cibule
2 lžícemásla
menší petržel, stejně celeru
trochu hladké mouky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme ale nesolíme
2. Do sardelové pasty vmícháme jemně pokrájenou cibuli a touto směsí potřeme z jedné strany plátky masa
3. Jednotlivé porce potřenou stranou dovnitř zatočíme a sepneme párátky nebo svážeme nití
4. V hrnci rozpustíme máslo a závitky v něm ze všech stran opečeme
5. K masu přidáme očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninu, rychle ji ožehneme na másle, pak podlijeme vodou a dusíme až bude masu úplně měkké
6. Závitky vyjmeme šťávu zaprášíme moukou, okořeníme pepřem, dle chuti osolíme, krátce povaříme
7. Hotovou šťávu prolisujeme přes sítko s malými oky na maso na talířích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy