Hovězí maso plněné šunkou, slaninou, pórkem, stočené do závitků a upečené s dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
800 g | hovězího masa (zadního) |
50 g | slaniny |
50 g | šunky |
1200 ml | vývaru |
1 lžička | hladké mouky |
1 lžička | hořčice |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
3 ks | kuliček nového koření |
2 ks | hřebíčků |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | střední cibule |
1 ks | pórku |
mletý pepř | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso odblaníme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí, položíme na ně slaninu, šunku, proužek pórku, stočíme, upevníme párátkem a opečeme za všech stran na rozpáleném oleji 2. Závitky dáme do pekáčku, přidáme hřebíčky, bobkový list, nové koření, špetku tymiánu, podlijeme polovinou vývaru a pečeme při 180 °C za občasného podlévání vývarem doměkka
3. Maso vyndáme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme zbylým vývarem, chvílí povaříme, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, závitky dáme zpět a už jen prohřejeme.
Podáváme s vařenými bramborami.