REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí z hrnce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso v celku podušené v troubě spolu s rajčaty, anglickou slaninou, česnekem, bílým vínem, mrkví, olivami a tymiánem, servírované nakrájené na plátky, přelité dušeninou z hrnce.


Ingredience:
1 kgpředního hovězího masa v celku
400 gsekaných rajčat z konzervy
100 ganglické slaniny
600 mlbílého vína
3 lžícečerných oliv bez pecek
2 lžíceolivového oleje
4 kszralých rajčat
4 ksmrkví
2 ks stroužků česneku
1 ksvětvičky čerstvého tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, osolíme, v hrnci opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji tak, aby se zatáhlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme ji doměkka
2. Potom přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, tymián (nemáte-li čerstvý použijte lžičku sušeného), sekaná rajčata z konzervy, bílé víno, osolíme, opepříme a přivedeme k varu
3. Pak hrnec přikryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C (horkovzdušné na 140 °C) a dusíme 1,5-2 hodiny
4. Hrnec z trouby vyndáme, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou mrkev, omytá na menší kousky nakrájená rajčata a olivy, hrnec vrátíme zpět do trouby a dusíme ještě 60 minut, aby bylo maso měkké
4. Maso nakrájíme a můžeme servírovat hned, ale báječné je i druhý den.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy