REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí vařené s citrónovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z hovězího masa podávaný při dietě aplikované u spastické zácpy.


Ingredience:
200 ghovězího masa (plec, hrudí)
40 ghladké mouky
10 gmásla
2 dlmléka
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Hovězí maso vaříme v osolené vodě doměkka
2. Mouku na sucho opražíme, zředíme vodou a mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme
3. Potom do omáčky přidáme čerstvé máslo, lžičku citrónové šťávy
4. Měkké maso nakrájíme na porce, které přelijeme hustou omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo jemným knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy