Plátky uvařeného hovězího masa podušené na pánvi na cibulovém základě pokladené směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, křenu, rozmarýnu a cherry rajčátek.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky uvařeného hovězího masa o síle cca 2 cm (měla jsem kližku) |
6 ks | cherry rajčátek rozkrojených na polovinu |
2 ks | snítky rozmarýnu |
1 ks | cibule nakrájené na tenké půlměsíčky |
1 ks | plátek másla o síle 1 cm |
100 ml | hovězího vývaru |
100 g | slaniny nakrájené na tenké špalíčky (kdo nechce, vynechá) |
cca 3 lžičky | hořčice |
1 lžička | oleje |
Na peřinu budeme potřebovat: | |
150 g | tvrdého sýra (použila jsem „Královský sýr Bluedio“) |
3 lžíce | na jemno nastrouhaného křenu |
10 ks | lístků čerstvého rozmarýnu |
6 ks | cherry rajčátek |
Postup:
1. Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem
2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji necháme lehce zezlátnout slaninu společně s cibulí, přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme vývarem a přikryté poklicí necháme 5 minut vařit
3. Poté do pánve rozložíme půlky rajčátek a poklademe plátky masa, které lehce potřeme hořčicí, na každý plátek navrstvíme ochucenou sýrovou “peřinu” a doprostřed pánve dáme plátek másla
4. Přikryté poklicí dusíme slabým varem přibližně 8 minut, než se sýr roztaví.
Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo vařené brambory.
Poznámka:Porce si určíme podle velikosti uvařeného masa. Jídlo je hodně syté, takže na jednu porci postačí jeden silnější plátek masa.Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková