REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí svíčková na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaný kousek svíčkové, podušený na víně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 gpravé svíčkové v celku
20 gmásla
3 dlbrandy
1,5 dlbílého vína
1 dlmadeiry (portugalské víno)
4 ksrajčat
2 ksmrkve
2 kscibule
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Svíčkovou odblaníme, několikrát do ní klepneme paličkou, osolíme a opepříme
2. Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky, podusíme na rozehřátém másle, přidáme svíčkovou a lehce opečeme po všech stranách
3. Přeložíme ji do kastrolku s vařícím bílým vínem, madeirou, brandy, obložíme rozetřeným česnekem, spařenými, oloupanými na plátky nakrájenými rajčaty, cibulí, mrkví a pod dobře přiléhající pokličkou pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut
4. Při pečení ji občas podlijeme malým množstvím vína
5. Měkké maso nakrájíme na plátky, na talířích podlijeme procezenou šťávou a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninová obloha.

Poznámka:

Madeiru lze nahradit portským vínem nebo cherry.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy