Opečené plátky hovězí svíčkové servírované s omáčkou z kari, kokosového mléka a dalších ingrediencí.
Ingredience:
800 g | hovězí svíčkové |
50 g | čerstvého zázvoru |
400 ml | kokosového mléka |
2 lžíce | kari |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 ks | jarní cibulky |
barevný mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme kvalitním olejem a necháme zakryté v chladu alespoň 20 minut odležet
2. Jarní cibulku nakrájenou na jemno a oloupaný, na drobné kostičky nakrájený zázvor zlehka orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme kari a ještě chvíli restujeme
3. Pak zalijeme kokosovým mlékem, sójovou omáčkou, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem
4. Marinované steaky zprudka opečeme na pánvi, aby se maso na povrchu zatáhlo a zůstalo šťavnaté – stačí jen asi 3 minuty z každé strany, potom je dochutíme solí a necháme ještě krátce dopéct v troubě
5. Hotové steaky přelijeme kari omáčkou a podáváme nejlépe s vařenou rýží.