REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steaky s kari omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky hovězí svíčkové servírované s omáčkou z kari, kokosového mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové
50 gčerstvého zázvoru
400 mlkokosového mléka
2 lžícekari
1 lžícesójové omáčky
1 ksjarní cibulky
barevný mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme kvalitním olejem a necháme zakryté v chladu alespoň 20 minut odležet
2. Jarní cibulku nakrájenou na jemno a oloupaný, na drobné kostičky nakrájený zázvor zlehka orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme kari a ještě chvíli restujeme
3. Pak zalijeme kokosovým mlékem, sójovou omáčkou, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem
4. Marinované steaky zprudka opečeme na pánvi, aby se maso na povrchu zatáhlo a zůstalo šťavnaté – stačí jen asi 3 minuty z každé strany, potom je dochutíme solí a necháme ještě krátce dopéct v troubě
5. Hotové steaky přelijeme kari omáčkou a podáváme nejlépe s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy