Opečené hovězí steaky podávané s omáčkou ze smetany, bazalky, česneku, ořechů a pepře.
Ingredience:
4 ks | steaků hovězí svíčkové |
2 lžíce | oleje |
mletá paprika | |
mletý barevný pepř | |
bazalka na ozdobení | |
sůl | |
Na omáčku: | |
3 lžíce | oleje |
250 ml | smetany |
150 g | vlašských ořechů |
2 ks | stroužků česneku |
mletý bílý pepř | |
hrst nasekané bazalky | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí steaky očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme trochou mleté papriky i mletého barevného pepře a necháme v chladu odležet
2. V pánvi na rozehřátém oleji odleželé plátky masa po obou stranách opečeme, vyjmeme a uchováme v teple, chceme-li mít steak více propečený, dáme ho do rozehřáté trouby na 190 °C na 6-8 minut 3. Oloupané stroužky česneku nakrájené na drobno a na jemno umleté ořechy krátce osmahneme na rozehřátém oleji, zalijeme smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme na drobno nasekanou bazalku, přivedeme k varu a pak odstavíme z tepla
4. Hovězí steaky rozdělíme na talíře, podlijeme bazalkovou omáčkou a servírujeme s opečenými bramborami ozdobené bazalkou.