REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steaky s bazalkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí steaky podávané s omáčkou ze smetany, bazalky, česneku, ořechů a pepře.


Ingredience:
4 kssteaků hovězí svíčkové
2 lžíceoleje
mletá paprika
mletý barevný pepř
bazalka na ozdobení
sůl
Na omáčku:
3 lžíceoleje
250 mlsmetany
150 gvlašských ořechů
2 ksstroužků česneku
mletý bílý pepř
hrst nasekané bazalky
sůl

Postup:

1. Hovězí steaky očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme trochou mleté papriky i mletého barevného pepře a necháme v chladu odležet
2. V pánvi na rozehřátém oleji odleželé plátky masa po obou stranách opečeme, vyjmeme a uchováme v teple, chceme-li mít steak více propečený, dáme ho do rozehřáté trouby na 190 °C na 6-8 minut 3. Oloupané stroužky česneku nakrájené na drobno a na jemno umleté ořechy krátce osmahneme na rozehřátém oleji, zalijeme smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme na drobno nasekanou bazalku, přivedeme k varu a pak odstavíme z tepla
4. Hovězí steaky rozdělíme na talíře, podlijeme bazalkovou omáčkou a servírujeme s opečenými bramborami ozdobené bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy