REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steaky na medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené hovězí steaky, při servírování přelité omáčkou z medu, chilli papriček, hub a dalších ingrediencí, ozdobené nasekanými bylinkami.


Ingredience:
4 ksplátků hovězí svíčkové
2 lžíceoleje
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
nasekané bylinky na ozdobu
sůl
Na omáčku:
2 lžícemedu
1 lžícemásla
1 lžícechilli pasty
100 mlvývaru
100 gžampionů
100 ghlívy ústřičné
2 kschilli papričky
šťáva z 1/2 citronu
špetka pepře

Postup:

1. Plátky masa očistíme, osolíme, posypeme mletou sladkou paprikou a mletým barevným pepřem a necháme v chladu krátce odležet
2. Potom v pánvi na rozehřátém oleji steaky po obou stranách opečeme, vyjmeme je a uchováme v teple (když chceme mít steaky více propečené, dáme je na 10 minut do vyhřáté trouby nebo pod gril)
3. V pánvi na rozehřátém másle orestujeme na plátky nakrájené očištěné žampiony i hlívu ústřičnou, přidáme očištěné na drobno nakrájené chilli papričky, chilli pastu, med, citronovou šťávu, promícháme, zalijeme vývarem, na mírném ohni asi 5 minut povaříme a podle chuti opepříme
4. Steaky servírujeme přelité medovou omáčkou, ozdobené na jemno nasekanými bylinkami a vařenými bramborami.

Doporučení:

Steaky můžeme místo soli, mleté papriky a barevného pepře potřít 2 ůžícemi steakového koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy