Zprudka opečené hovězí steaky, při servírování přelité omáčkou z medu, chilli papriček, hub a dalších ingrediencí, ozdobené nasekanými bylinkami.
Ingredience:
4 ks | plátků hovězí svíčkové |
2 lžíce | oleje |
mletá sladká paprika | |
mletý barevný pepř | |
nasekané bylinky na ozdobu | |
sůl | |
Na omáčku: | |
2 lžíce | medu |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | chilli pasty |
100 ml | vývaru |
100 g | žampionů |
100 g | hlívy ústřičné |
2 ks | chilli papričky |
šťáva z 1/2 citronu | |
špetka pepře |
Postup:
1. Plátky masa očistíme, osolíme, posypeme mletou sladkou paprikou a mletým barevným pepřem a necháme v chladu krátce odležet
2. Potom v pánvi na rozehřátém oleji steaky po obou stranách opečeme, vyjmeme je a uchováme v teple (když chceme mít steaky více propečené, dáme je na 10 minut do vyhřáté trouby nebo pod gril)
3. V pánvi na rozehřátém másle orestujeme na plátky nakrájené očištěné žampiony i hlívu ústřičnou, přidáme očištěné na drobno nakrájené chilli papričky, chilli pastu, med, citronovou šťávu, promícháme, zalijeme vývarem, na mírném ohni asi 5 minut povaříme a podle chuti opepříme
4. Steaky servírujeme přelité medovou omáčkou, ozdobené na jemno nasekanými bylinkami a vařenými bramborami.
Steaky můžeme místo soli, mleté papriky a barevného pepře potřít 2 ůžícemi steakového koření.