REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steak s ananasovo-zázvorovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí steaky podávané s ananasovo-zázvorovou omáčkou, servírované s různě upravenými brambory.


Ingredience:
4 kssteaků z nízkého roštěnce
3 lžíceolivového oleje
2 lžícenakládaného zeleného pepře k podávání
1 lžíceworcesterové omáčky
několik listů salátu k podávání
skrojky citronu k podávání
čerstvě mletý pepř
sůl
Na omáčku:
1 lžička olivového oleje
1 ksmalého ananasu
3 cm kousek čerstvého zázvoru
citronová šťáva
med
špetka soli

Postup:

1. Steaky na krajích lehce nasekneme špičkou nože, jemně přes fólii naklepeme, pak do masa vetřeme čerstvě pomletý pepř, worcesterovou omáčku, dvě třetiny oleje a necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne
2. Na omáčku rozmixujeme okrájenou dužinu ananasu bez tuhého středu s nastrouhaným oloupaným zázvorem, potom vmícháme olej, dochutíme citronovou šťávou, medem a špetkou soli, dobře promícháme, přikryjeme a dáme vychladit
3. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji po obou stranách zprudka opečeme steaky tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové, celkem to trvá 6-10 minut, podle výšky masa
4. Přendáme na předehřáté talíře, osolíme, necháme pár minut rozležet a podáváme obložené omytými osušenými listy salátu, s ananasovo-zázvorovou omáčkou ozdobenou nakládaným zeleným pepřem, skrojky citronu a různě upravenými bramborami.

Doporučení:

Místo brambor můžeme podávat k steakům kuskus.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy