REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steak s ananasovo-zázvorovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí steaky podávané s ananasovo-zázvorovou omáčkou, servírované s různě upravenými brambory.


Ingredience:
4 kssteaků z nízkého roštěnce
3 lžíceolivového oleje
2 lžícenakládaného zeleného pepře k podávání
1 lžíceworcesterové omáčky
několik listů salátu k podávání
skrojky citronu k podávání
čerstvě mletý pepř
sůl
Na omáčku:
1 lžička olivového oleje
1 ksmalého ananasu
3 cm kousek čerstvého zázvoru
citronová šťáva
med
špetka soli

Postup:

1. Steaky na krajích lehce nasekneme špičkou nože, jemně přes fólii naklepeme, pak do masa vetřeme čerstvě pomletý pepř, worcesterovou omáčku, dvě třetiny oleje a necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne
2. Na omáčku rozmixujeme okrájenou dužinu ananasu bez tuhého středu s nastrouhaným oloupaným zázvorem, potom vmícháme olej, dochutíme citronovou šťávou, medem a špetkou soli, dobře promícháme, přikryjeme a dáme vychladit
3. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji po obou stranách zprudka opečeme steaky tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové, celkem to trvá 6-10 minut, podle výšky masa
4. Přendáme na předehřáté talíře, osolíme, necháme pár minut rozležet a podáváme obložené omytými osušenými listy salátu, s ananasovo-zázvorovou omáčkou ozdobenou nakládaným zeleným pepřem, skrojky citronu a různě upravenými bramborami.

Doporučení:

Místo brambor můžeme podávat k steakům kuskus.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy