REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí roštěná na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnky naklepané na plátky, zprudka opečené, pak podušené, dochucené hořčicí, sušenými houbami, cibulí a kořením.


Ingredience:
4 ks (asi 600 g)roštěnky
20 gsušených hub
1 ksvelké cibule
červená mletá paprika
plnotučná hořčice
hladká mouka
sádlo
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme, zprudka opečeme na rozpáleném sádle z obou stran
2. Přidáme papriku a podlijeme troškou vody, na roštěnky nastrouháme cibuli a přidáme lžíci plnotučné hořčice, kmín, sůl, podle potřeby podléváme vodou a obracíme
3. Ke konci dušení přidáme předem namočené houby ve vodě a ještě 10 minut vše podusíme
4. Na závěr pokrm lehce zaprášíme moukou, ochutíme pepřem a solí a podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy