REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí roštěná na houbách II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi na sádle opečené plátky hovězí roštěné, zalité vývarem podušené doměkka, ochucené houbovým práškem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 ghovězí roštěné
20 gsušených hub
2 lžícehoubového prášku
5 dlhovězího vývaru
2 kscibule
hladká mouka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na 4 plátky po 200 g, lehce je naklepeme, plátky osolíme, opepříme, na okrajích slabě nařízneme a obalíme v hladké mouce
2. V pánvi rozpálíme sádlo a plátky opečeme z obou stran na anglický způsob, to je z každé strany 5-6 minut 3. Opečené plátky dáme stranou a ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli
4. Opečené plátky dáme do širšího kastrolu, zalijeme hovězím vývarem, přidáme orestovanou cibuli, 2 lžíce výpeku, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 40 minut
5. Když je maso měkké, roštěnou vyjmeme a dáme stranou
6. Do omáčky přidáme předem namočené sušené houby, houbový prášek, kmín, dochutíme pepřem a solí a omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu (houbový prášek omáčku krásně obarví, zvýrazní chuť hub i zahustí omáčku)
7. Plátky roštěné vložíme zpět 5 minut prohřejeme
8. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo špeclemi.

Doporučení:

Recept na houbový prášek nejdete zde: Houbový prášek jako koření – směsi koření z houbového prášku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy