Pečené hovězí maso zatočené do rolády, naplněné ochucenou fazolovou směsí, servírované obložené dušenou mrkví.
Ingredience:
800 g | hovězího zadního masa |
200 g | sterilovaných bílých fazolek |
100 g | mražených zelených fazolek |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | vegety |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku mladé karotky |
1 ks | snítky čerstvého tymiánu |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hovězí maso rozřízneme na plát, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
2. Do misky dáme na menší kousky nakrájené fazolky, sterilované fazole slité od nálevu, oloupaný utřený česnek, vegetu, nadrobno nasekaný tymián a dobře promícháme
3. Ochucenou směs rozetřeme na plát masa, zarolujeme, převážeme nití, ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji, přendáme do pekáčku, podlijeme horkou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka
4. Hotovou roládu vyndáme, nakrájíme na plátky, výpek vypečeme na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přilijeme vodu, provaříme a nakonec šťávu přecedíme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem 5. Karotku očistíme, nakrájíme na kolečka a dusíme na másle doměkka.
Masové rolády podáváme například s vařenými bramborami a dušenou mrkví.