REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí po valonsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky hovězího zadního masa nebo kližky podušené na pivě, vývaru a rajčatovém protlaku, servírované s rýží.


Ingredience:
600 gzadního hovězího masa nebo kližky
300 gcibule
50 gmásla
0,5 lčerného piva
1 šálekvývaru
1 lžícemouky
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehořčice
1 lžícecukru
kůrka chleba
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, dochutíme pepřem, zaprášíme moukou a opečeme je na másle
2. K opečenému masu přidáme drobně nakrájenou, na másle zpěněnou cibuli, a podlijeme pivem
3. Asi po 10 minutách přilijeme malý šálek vývaru a přidáme rajčatový protlak, vaříme na mírném ohni přikryté poklicí (v případě potřeby můžeme ještě přilít něco piva či vývaru)
4. Po 1 hodině vaření přidáme kůrku chleba a hořčici a ještě asi 40 minut vaříme, dokud maso nezměkne
5. Podle chuti přidáme 1 lžíci cukru, pokrm dochutíme solí.

Doporučení:

Takto upravené hovězí maso podáváme nejlépe s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy