Hovězí maso podušené na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou s vložkou hub.
Ingredience:
600 g | hovězího masa |
100 g | čerstvých žampionů |
150 ml | sladké smetany |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | cibule |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
mletý kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněné maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji, vyjmeme a dáme na teplé místo
2. Ve zbylém tuku, na kterém jsme opékali maso, orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, mletý kmín a krátce osmahneme, pak vložíme opečené maso, podlijeme vodou a dusíme zakryté pod poklicí doměkka 3. Nakonec šťávu zahustíme smetanou, do které jsme dobře zašlehali mouku a ještě krátce povaříme.
Podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.