REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátky s jalovcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa marinované v marinádě z rozdrceného jalovce, vinného octa a džinu, potřené olejem, na grilu grilované.


Ingredience:
4 ksplátků falešné svíčkové
2 lžíceoleje
sůl
Na marinádu:
2 lžícevinného octa
2 lžícedžinu nebo režné
1 lžíce jalovcových bobulek

Postup:

1. Rozdrcené jalovcové bobulky smícháíme s vinným octem a džinem nebo režnou
2. Očištěné plátky masa vložíme do připravené marinády a necháme v chladu 30 minut odležet, tu a tam maso lehce promneme prsty
3. Před grilováním jednotlivé porce zbavíme většiny marinády pomoípapírového ubrousku, potřeme je olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty
4. Nakonec osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy