Bylinkovým sýrem naplněné silnější plátky hovězí svíčkové, obalené anglickou slaninou, grilované na roštu nebo grilovací pánvi.
Ingredience:
4 ks | silnější plátky z hovězí svíčkové |
4 ks | plátky slaniny |
100 g | plísňového sýra |
1 svazek | petržele |
1/2 svazku | pažitky |
1/2 svazku | kopru |
2 lžíce | oleje |
řeřicha | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Sýr rozdrtíme, bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno, řeřichu opláchneme a odstřihneme
2. Všechny bylinky promícháme se sýrem
3. Do každého plátku vyřízneme po straně malým nožem kapsu
4. Bylinkový sýr rozdělíme na 4 části a naplníme jím plátky masa
5. Jednotlivé porce masa obalíme po stranách slaninou, kterou zajistíme nití
6. Maso potřeme olejem a grilujeme asi 4 minuty z každé strany
7. Hotové osolíme a opeříme.
Plísňový sýr lze nahradit ovčím sýrem.