REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátky plněné bylinkovým sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bylinkovým sýrem naplněné silnější plátky hovězí svíčkové, obalené anglickou slaninou, grilované na roštu nebo grilovací pánvi.


Ingredience:
4 kssilnější plátky z hovězí svíčkové
4 ksplátky slaniny
100 gplísňového sýra
1 svazekpetržele
1/2 svazkupažitky
1/2 svazkukopru
2 lžíceoleje
řeřicha
pepř
sůl

Postup:

1. Sýr rozdrtíme, bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno, řeřichu opláchneme a odstřihneme
2. Všechny bylinky promícháme se sýrem
3. Do každého plátku vyřízneme po straně malým nožem kapsu
4. Bylinkový sýr rozdělíme na 4 části a naplníme jím plátky masa
5. Jednotlivé porce masa obalíme po stranách slaninou, kterou zajistíme nití
6. Maso potřeme olejem a grilujeme asi 4 minuty z každé strany
7. Hotové osolíme a opeříme.

Doporučení:

Plísňový sýr lze nahradit ovčím sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy