REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátky Nicol

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směsí z černých oliv, česneku a petrželky potřené roštěnky, přeložené spíchnuté párátky, zprudka opečené na oleji, pak podušené spolu s rajčaty, olivami, cibulí, petrželkou a česnekem. Hotové plátky servírované podlité šťávou spolu s těstovinami.


Ingredience:
4 ksroštěnky (á 150-200 g)
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvaječného žloutku
200 grajčat
100 gčerných oliv
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícestrouhanky
2 dlbílého vína
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky odblaníme, lehce naklepeme, nasekáme polovinu černých oliv, petrželky a česneku
2. Směs promícháme, přidáme žloutek a zahustíme podle potřeby strouhankou
3. Směsí potřeme lehce roštěnky, přeložíme a spíchneme párátky
4. Na rozpáleném oleji na pánvi zprudka opečeme ze všech stran, vyjmeme a položíme stranou
5. Na šťávu v pánvi přidáme nakrájenou cibuli, spařená, oloupaná, nakrájená rajčata, zbytek oliv, česneku a petrželky
6. Roštěnky vložíme zpět a za stálého podlévání bílým vínem dusíme, na mírném plameni, doměkka 7. Hotové plátky přendáme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme například s těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy