REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí platky na celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa podušené doměkka na cibulovém základě se slaninou a celerem, ochucené kořením.


Ingredience:
600 ghovězího masa (ořech)
150 gslaniny
1 kscibule
1 ksvětšího celeru
hladká mouka
celý pepř
nové koření
bobkový list
mletý pepř
vývar
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji
2. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupaný na kostičky nakrájený celer a oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
3. Podlijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a dusíme doměkka podle potřeby za občasného podlévání vývarem
4. Pak plátky masa i koření vyndáme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vývaru, povaříme, dochutíme solí i mletým pepřem, maso vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat – výběr TOP receptů!

TOP výběr vyzkoušených receptů na zpracování čerstvých rajčat z naší kuchařky ReceptyOnLine.cz. Osvědčené recepty na skvělé pochutiny z rajčat, které možná znáte, ale jiné určitě neznáte! Inspirujte se našimi recepty na zralá, ale i nezralá rajčata, jistě vás nějaký náš recept zaujme. A pokud ho zařadíte mezi oblíbené recepty do své kuchařky, budeme jen rádi. Stačí kliknout a otevře se vám naše malá rajčatová kuchařka. :)

číst dále ...

Zužitkování rajčat na zimu

Rajčata patří, nejen pro svoji chuť, k nejoblíbenější zelenině alespoň u nás, v Česku. Svědčí o tom i název rajská jablka. Z červených rajčat připravujeme různé sterilované výrobky, patří mezi ně kečupy s různými příchutěmi, rajské protlaky přírodní i ochucené. Každý asi zná klasickou rajčatovou šťávu, sterilovaná rajčata ve sladkokyselém nálevu (vyzrálá s tvrdou slupkou, nebo rajčata zelená), nebo jen sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě (krájená přezrálá, oloupaná), dále sterilované lečo, chutney (čatní) jako příloha k masitým pokrmům. Skvělé jsou z rajčat i různé omáčky, například ty na těstoviny, pikantní zeleninové hořčice a dokonce i marmelády a džemy. Známé jsou i recepty na zelená, proslazená rajčata jako kompot, který připravovali již naše babičky. Stále více oblíbená jsou sušená rajčata. Rajčata lze na zimu i zamrazit. Podrobný výčet možností a nápadů, jak zpracovat rajčata na zimu, najdete právě v tomto článku.

číst dále ...

Češi jsou při placení spropitného zaokrouhlovači. Průměrné dýško je 23 korun

Společnost Objednáme provedla průzkum na téma spropitné. Vyplývá z něj, že Češi jsou zatím stále spíše „zaokrouhlovači“, než že by dýško dávali jasným procentem z útraty, například deset či patnáct procent. V tomto roce činila průměrná výše peněz od cesty přes dovoz 23 korun, což je průměrně asi jen pět procent z výše objednávky. Negativní vliv na výši spropitného má i zdražování.

číst dále ...

Náplavkőőő: festival maďarských chutí okoření druhý zářijový víkend v Praze na Náplavce

Jaký je rozdíl mezi gulášem a perkeltem? Pálí čabajka? A uherák? Co dávají v Maďarsku na langoš? V čem spočívá kouzlo tokajského? A co s tím má společného Rubikova kostka? Gastronomický a kulturní festival Náplavkőőő nabídne od 13. do 15. září na pražské Náplavce nejautentičtější chutě a vůně Maďarska. A ano, bude i divoký čardáš!

číst dále ...

10 TIPŮ, jak na skvělou domácí pizzu

Na pizza těsto nespěchejte, dejte mu dostatek času vykynout. Klidně přes noc. Pizzy připravte nejlépe z kvalitní mouku s vysokým obsahem lepku pro ideální strukturu a pružnost těsta. Na pizzu se hodí například Pšeničná hladká Pernerka extra silná. Je vhodná nejen na přípravu pizzy, ale i chleba, využití najde i tam, kde je třeba delší kynutí těsta…

číst dále ...

Čtyři zásady pro racionálnější grilování

Přestože je grilování považováno za synonymum léta, nemusíte se svých oblíbených letních zvyků vzdávat ani s příchodem školního roku. Pokud máte elektrický gril, můžete si grilované pochoutky dopřát kdykoli během roku. Stačí dodržovat tyto čtyři zásady, aby byla vaše grilovaná jídla nutričně vyváženější.

číst dále ...

Znojemské vinobraní slaví 40 let: Vychutnejte si historii, kulturu i víno v srdci Moravy

Znojemské vinobraní, které proběhne od 13. do 15. září, slibuje zážitek plný historie, kultury a kvalitního vína. Tato tradiční akce letos slaví své 40. výročí a každoročně přiláká kolem 80 tisíc návštěvníků, čímž se řadí mezi největší vinařské slavnosti v České republice. Historické centrum Znojma se na tři dny promění v „královské město“ plné středověkých průvodů, hudebních vystoupení a pestrého programu pro všechny generace.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.