Zprudka na pánvi opečené plátky pravé, nebo i falešné hovězí svíčkové, dopečené doměkka v troubě zabalené v alobalu.
Ingredience:
500 g | pravé nebo falešné svíčkové |
40 g | másla |
40 g | oleje |
hořčice | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na čtyři řízky, které slabě naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na horkém oleji opečeme, při opékání řízky obracíme lopatkou
2. Opečené maso položíme na alobal, na každý řízek dáme kousek másla, zabalíme, dáme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut
3. Podáváme s rýží a se salátem, nebo se zeleninou dušenou na másle
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.