REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí pečeně na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z hovězí kýty prošpikované slaninou a žampiony, podušené na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
600 ghovězí kýty
200 gžampionů
100 gslaniny
200 mlvývaru
100 mlčerveného vína
3 kuličkycelého pepře
2 kuličkynového koření
3 lžíceoleje
2 lžícestrouhanky
2 ksbobkových listů
1 kscibule
čerstvý tymián
sůl

Postup:

1. Čtyři očištěné větší žampiony nakrájíme společně s částí slaniny na silnější klínky a prošpikujeme jimi očištěné hovězí maso
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zbylou slaninu nakrájíme na drobné kostičky
3. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, vložíme prošpikované maso, ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo a osolíme
4. Zbylé žampiony nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, osmahneme, zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme bobkové listy, nové koření, kuličky pepře, tymián, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka
5. Pak měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme strouhankou a provaříme 15 minut
6. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy