REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí ořech s párky a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso prošpikované slaninou a párky, dušené na cibulové základě ochucené mletou paprikou doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa (ořechu)
100 gslaniny
2 lžičkysladké papriky
3 ksnožiček pikantních párků
1 ksvětší cibule
hladká mouka
mletý pepř
smetana
vývar
olej
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, vytvoříme po vláknech ostrým nožem pár otvorů, do kterých vtlačíme polovinu slaniny nakrájené na nudličky a polovinu párků
2. Na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme prošpikované maso, po všech stranách opečeme, zasypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, přidáme zbylou na kostičky nakrájenou slaninu i párky, zahustíme jíškou a povaříme
4. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí i pepřem, přidáme na maso nakrájené na plátky a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy