REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí oháňka v omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená oháňka se šťávou z cibule, česneku, mrkve, ochucená rajským protlakem a brusinkami. Podušená a podlitá vývarem.


Ingredience:
1000 ghovězí oháňky
2 lžícebrusinkové kompotu
1 lžícerajského protlaku
1 lžícecitronové šťávy
0,5 lhovězího vývaru
4 ksstroužku česneku
2 kscibule
2 ksmrkve
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí oháňku nasekáme na špalíčky, osolíme, opepříme (slabší část oháňky použije na polévku)
2. Na rozpáleném oleji oháňku opečeme ze všech stran, vyjmeme a dáme stranou
3. Do šťávy po opékání přidáme cibuli, česnek, mrkev, zaprášíme moukou a do zlatova osmahneme
4. Přidáme rajský protlak, brusinky, vložíme špalíčky oháňky, podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme na mírném ohni do měkka
5. Při dušení podléváme vývarem, občas promícháme
6. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí.

Doporučení:

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy