REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na zelenině, houbách a červeném víně, bulgur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky hovězí kližky nebo líček, případně hovězího zadního, na víně, později povařené spolu se zeleninou a houbami, zalité vývarem, servírované s bulgurem.


Ingredience:
800 ghovězí kližky (líček, hovězího zadního)
2 ksvětší cibule
2 ksmrkve
1 ksmasité červené papriky
1/2 ksmenší cukety
1 kskořenová petržel
1/4 ksceleru
2 hrstihub
vývar či voda + bujón
hladká mouka
kmín
pepř
olej
sůl
Na bulgur:
300 gbulguru
800 mlvody nebo vývaru
1 vrchovatá lžícemásla

Postup:
  1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, ty osolíme, okořeníme pepřem
  2. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a necháme ho zatáhnout
  3. Podlijeme vínem, dusíme na mírném zdroji tepla
  4. Až se víno téměř odpaří, do hrnce přidáme masitou papriku zbavenou jadřinců a pokrájenou na kostičky, cuketu nakrájenou na kostičky, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem, dále dusíme
  5. Na posledních 30 minut do hrnce nasypeme na plátky pokrájené houby, dochutíme kmínem
  6. Až je maso měkké a tekutina zredukovaná, ochutnáme, případně pokrm přisolíme a dochutíme kořením, už jen krátce povaříme.

Příprava bulguru:

  1. V hrnci na másle osmahneme bulgur, ten pak zalijeme horkou vodou a 10 minut vaříme na středním zdroji tepla
  2. Během vaření nemícháme, jakmile se tekutina vsákne, je hotovo
  3. Před podáváním bulgur provzdušníme vidličkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy