REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na zelenině, houbách a červeném víně, bulgur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky hovězí kližky nebo líček, případně hovězího zadního, na víně, později povařené spolu se zeleninou a houbami, zalité vývarem, servírované s bulgurem.


Ingredience:
800 ghovězí kližky (líček, hovězího zadního)
2 ksvětší cibule
2 ksmrkve
1 ksmasité červené papriky
1/2 ksmenší cukety
1 kskořenová petržel
1/4 ksceleru
2 hrstihub
vývar či voda + bujón
hladká mouka
kmín
pepř
olej
sůl
Na bulgur:
300 gbulguru
800 mlvody nebo vývaru
1 vrchovatá lžícemásla

Postup:
  1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, ty osolíme, okořeníme pepřem
  2. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a necháme ho zatáhnout
  3. Podlijeme vínem, dusíme na mírném zdroji tepla
  4. Až se víno téměř odpaří, do hrnce přidáme masitou papriku zbavenou jadřinců a pokrájenou na kostičky, cuketu nakrájenou na kostičky, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem, dále dusíme
  5. Na posledních 30 minut do hrnce nasypeme na plátky pokrájené houby, dochutíme kmínem
  6. Až je maso měkké a tekutina zredukovaná, ochutnáme, případně pokrm přisolíme a dochutíme kořením, už jen krátce povaříme.

Příprava bulguru:

  1. V hrnci na másle osmahneme bulgur, ten pak zalijeme horkou vodou a 10 minut vaříme na středním zdroji tepla
  2. Během vaření nemícháme, jakmile se tekutina vsákne, je hotovo
  3. Před podáváním bulgur provzdušníme vidličkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy