REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na zelenině, houbách a červeném víně, bulgur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky hovězí kližky nebo líček, případně hovězího zadního, na víně, později povařené spolu se zeleninou a houbami, zalité vývarem, servírované s bulgurem.


Ingredience:
800 ghovězí kližky (líček, hovězího zadního)
2 ksvětší cibule
2 ksmrkve
1 ksmasité červené papriky
1/2 ksmenší cukety
1 kskořenová petržel
1/4 ksceleru
2 hrstihub
vývar či voda + bujón
hladká mouka
kmín
pepř
olej
sůl
Na bulgur:
300 gbulguru
800 mlvody nebo vývaru
1 vrchovatá lžícemásla

Postup:
  1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, ty osolíme, okořeníme pepřem
  2. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a necháme ho zatáhnout
  3. Podlijeme vínem, dusíme na mírném zdroji tepla
  4. Až se víno téměř odpaří, do hrnce přidáme masitou papriku zbavenou jadřinců a pokrájenou na kostičky, cuketu nakrájenou na kostičky, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem, dále dusíme
  5. Na posledních 30 minut do hrnce nasypeme na plátky pokrájené houby, dochutíme kmínem
  6. Až je maso měkké a tekutina zredukovaná, ochutnáme, případně pokrm přisolíme a dochutíme kořením, už jen krátce povaříme.

Příprava bulguru:

  1. V hrnci na másle osmahneme bulgur, ten pak zalijeme horkou vodou a 10 minut vaříme na středním zdroji tepla
  2. Během vaření nemícháme, jakmile se tekutina vsákne, je hotovo
  3. Před podáváním bulgur provzdušníme vidličkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy