REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na pepři s mrkví a růžičkovou kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso nakrájené na kostky, okořeněné pepřem, podušené na cibulce doměkka, servírované s povařenou zeleninou zahuštěnou jíškou.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního
2 ksvětší cibule
drcený černý nebo barevný pepř
hladká mouka
sádlo
voda
sůl
Na zeleninu:
250-300 gmalých kapustiček
3-4 ksmrkve
1-2 ksstroužky prolisovaného česneku
3 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
mírně osolená voda
pepř
sůl
Další příloha:
vařené brambory nebo bramborová kaše

Postup:
  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky, do hrnce s rozpuštěným sádlem dáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova
  2. Přidáme nakrájené maso, okořeníme nejlépe čerstvě podrceným černým nebo barevným pepřem, podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, asi po 30 minutách zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zředíme vlažnou vodou a dusíme doměkka, dle chuti přisolíme
  3. Připravíme zeleninu; oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka, kapustičky opláchneme spolu s mrkví dáme vařit do osolené vody, vaříme naskus cca 10-12 minut, přendáme do sítka a zchladíme ledovou vodou, trochu vody ze zeleniny si ponecháme
  4. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, přidáme kapustičky, mrkev, ochutíme česnekem a pepřem, případně dosolíme, malinko podlejem vodou ze zeleniny a krátce provaříme
  5. Maso se šťávou podáváme s vařenými kapustičkami a mrkví zahuštěnými jíškou a podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory, či s bramborovou kaší.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy