REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na pepři s mrkví a růžičkovou kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso nakrájené na kostky, okořeněné pepřem, podušené na cibulce doměkka, servírované s povařenou zeleninou zahuštěnou jíškou.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního
2 ksvětší cibule
drcený černý nebo barevný pepř
hladká mouka
sádlo
voda
sůl
Na zeleninu:
250-300 gmalých kapustiček
3-4 ksmrkve
1-2 ksstroužky prolisovaného česneku
3 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
mírně osolená voda
pepř
sůl
Další příloha:
vařené brambory nebo bramborová kaše

Postup:
  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky, do hrnce s rozpuštěným sádlem dáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova
  2. Přidáme nakrájené maso, okořeníme nejlépe čerstvě podrceným černým nebo barevným pepřem, podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, asi po 30 minutách zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zředíme vlažnou vodou a dusíme doměkka, dle chuti přisolíme
  3. Připravíme zeleninu; oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka, kapustičky opláchneme spolu s mrkví dáme vařit do osolené vody, vaříme naskus cca 10-12 minut, přendáme do sítka a zchladíme ledovou vodou, trochu vody ze zeleniny si ponecháme
  4. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, přidáme kapustičky, mrkev, ochutíme česnekem a pepřem, případně dosolíme, malinko podlejem vodou ze zeleniny a krátce provaříme
  5. Maso se šťávou podáváme s vařenými kapustičkami a mrkví zahuštěnými jíškou a podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory, či s bramborovou kaší.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy