REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na meruňkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí zadní opečené, podlité vodou a pak podušené doměkka, servírované s omáčkou z výpeku doplněnou kostičkami slaniny a meruňkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 ghovězího zadního v celku
300 gčerstvých meruněk
200 ganglické slaniny v celku
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí maso omyjeme pod studenou tekoucí vodou, pak ho osušíme, dlouhým úzkým nožem do něj uděláme několik otvorů, polovinou slaniny nakrájené na proužky hovězí prošpikujeme
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem a ze všech stran opečeme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 90 minut
3. Měkké hovězí vyjmeme a uchováme teplé, výpek svaříme na polovinu
4. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, meruňky omyjeme, osušíme, vypeckujeme a pokrájíme na měsíčky
5. Na troše oleje orestujeme kostičky slaniny, přidáme meruňky a opečeme je, směs přidáme do výpeku z masa
6. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

Plátky masa podáváme přelité meruňkovou omáčkou s bramborovým knedlíkem nebo jinak upraveným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy