REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na majoránce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí přední povařené s kořenovou zeleninou, servírované podlité omáčkou z vývaru.


Ingredience:
750 ghovězího péra
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2-3 ksstroužky česneku
1 kscibule
1/2 kskostky masoxu
hladká mouka na jíšku
mletý černý pepř
majoránka
sekaná petrželka
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí péro vaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme
2. Na másle zpěníme nadrobno rozkrájenou cibuli, česnek a potom přidáme 2 lžíce hladké mouky, zamícháme, připravíme tak světlou jíšku
3. Jíšku zředíme vývarem z masa, omáčku povaříme, přidáme kousek masoxu, majoránku a usekanou petrželku
4. Do omáčky vložíme na plátky nakrájené maso a pokrm prohřejeme, případně ještě dle chuti osolíme.

Doporučení:

K takto připravenému hovězímu masu servírujeme vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy