REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené hovězí zadní, podušené spolu s cibulí orestovanou na slanině a houbami, zalité hovězím vývarem.


Ingredience:
500-600 ghovězího zadní
100 gslaniny
20 gsušených hub
1 ksvětší cibule
1-2 lžícesádla
hovězí vývar
jíška
pepř
sůl

Postup:

1. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, na sádle cibuli osmahneme
2. Přidáme větší kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a dusíme, za stálého podlévání malými dávkami vývaru
3. Ke konci přidáme sušené houby, které jsme předtím namočily alespoň na 2 hodiny do vody
4. Maso dusíme až dostatečně změkne, pak necháme část šťávy vysmahnout, zredukovanou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a ještě chvíli necháme provařit.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy