Na kostky nakrájené hovězí zadní, podušené spolu s cibulí orestovanou na slanině a houbami, zalité hovězím vývarem.
Ingredience:
500-600 g | hovězího zadní |
100 g | slaniny |
20 g | sušených hub |
1 ks | větší cibule |
1-2 lžíce | sádla |
hovězí vývar | |
jíška | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, na sádle cibuli osmahneme
2. Přidáme větší kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a dusíme, za stálého podlévání malými dávkami vývaru
3. Ke konci přidáme sušené houby, které jsme předtím namočily alespoň na 2 hodiny do vody
4. Maso dusíme až dostatečně změkne, pak necháme část šťávy vysmahnout, zredukovanou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a ještě chvíli necháme provařit.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Poznámka:Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek