Na cibulce v troubě upečené kostky hovězího krku, servírované se špenátem a bramborovými knedlíky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | hovězího krku |
1 lžíce | sádla |
1 ks | větší palice česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | bujónu |
hladká mouka | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
Na špenát: | |
1 balení | špenátového protlaku (mraženého) |
2 lžíce | smetany 30 % |
1 lžíce | másla |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl | |
Na knedlíky: | |
800 g | brambor uvařených den předem ve slupce |
200 g | hrubé mouky |
100 g | dětské krupičky |
1 ks | vejce |
voda | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a potřeme polovinou česneku, který jsme prolisovali
2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a zbylý česnek nakrájený na plátky a v pekáčku pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka
3. Když je maso měkké, šťávu propasírujeme, zahustíme hladkou moukou a provaříme.
Příprava špenátu:
1. V kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme cibulku, necháme ji zesklovatět, pak přidáme povolený špenát, dochutíme česnekem, solí a pepřem
2. Na závěr zahustíme dvěma vejci rozšlehanými s trochou smetany.
Příprava bramborových knedlíků:
1. Knedlíky připravíme tak, že brambory prolisujeme, přidáme vejce, mouku, krupičku, sůl a rychle vypracujeme těsto, vytvoříme dva knedlíky
2. Připravené šišky zavařujeme 20 minut v osolené vodě se lžící octa.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika
Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
Hovězí na zelenině, houbách a červeném víně, bulgur