REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na česneku se špenátem, bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce v troubě upečené kostky hovězího krku, servírované se špenátem a bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghovězího krku
1 lžícesádla
1 ksvětší palice česneku
1 kscibule
1 ksbujónu
hladká mouka
voda
pepř
sůl
Na špenát:
1 baleníšpenátového protlaku (mraženého)
2 lžícesmetany 30 %
1 lžícemásla
2 ksstroužky česneku
2 ksvejce
1 kscibule
pepř
sůl
Na knedlíky:
800 gbrambor uvařených den předem ve slupce
200 ghrubé mouky
100 gdětské krupičky
1 ksvejce
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a potřeme polovinou česneku, který jsme prolisovali
2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a zbylý česnek nakrájený na plátky a v pekáčku pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka
3. Když je maso měkké, šťávu propasírujeme, zahustíme hladkou moukou a provaříme.

Příprava špenátu:
1. V kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme cibulku, necháme ji zesklovatět, pak přidáme povolený špenát, dochutíme česnekem, solí a pepřem
2. Na závěr zahustíme dvěma vejci rozšlehanými s trochou smetany.

Příprava bramborových knedlíků:
1. Knedlíky připravíme tak, že brambory prolisujeme, přidáme vejce, mouku, krupičku, sůl a rychle vypracujeme těsto, vytvoříme dva knedlíky
2. Připravené šišky zavařujeme 20 minut v osolené vodě se lžící octa.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy