REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí zadní, podušené na cibulovém základě spolu se švestkovou šťávou, červeným vínem, rajčatovým protlakem a skořicí, servírované s podušenou šalotkou a švestkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgzadního hovězího
720 gšvestkového kompotu
500 gšalotek nebo malých cibulek
3 lžíceoleje
2 lžícerajského protlaku
1,5 lžícemásla nebo rostlinného tuku
1,5 lžícehladké mouky
1/4 lčerveného vína
2 kscibule
1 kscelé skořice
černý pepř
sůl

Postup:

1. Na sítu necháme okapat švestky, šťávu si dáme stranou, maso opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem
2. V hrnci zahřejeme olej a maso v něm ze všech stran zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo a při dušení zachovalo všechnu šťávu
3. K masu přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, potom maso podlijeme vínem a 1/
8 l švestkové šťávy z kompotu
4. Do pokrmu ještě vmícháme rajčatový protlak a přidáme skořici, zakryté pokličkou dusíme zhruba 2 hodiny
5. Asi 15 minut před koncem dušení přidáme k masu oloupanou šalotku nebo malé cibulky
6. Maso vyjmeme a zakryté ho necháme cca 5 minut odpočinout
7. Uhněteme tuk s moukou, vydušenou šťávu jím zahustíme a potom krátce povaříme, švestky dáme do omáčky a necháme je prohřát
8. Švestky i se šalotkami nebo cibulkami vytáhneme, maso nakrájíme na plátky a trochu polité omáčkou je na talířích podáváme spolu se švestkami a šalotkou nebo cibulkami, zbytek šťávy nalijeme do omáčníku, aby si mohl každý, dle vlastní chuti, přidat.

Doporučení:

K takto upravenému hovězímu se skvěle hodí bramborové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy