REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí zadní, podušené na cibulovém základě spolu se švestkovou šťávou, červeným vínem, rajčatovým protlakem a skořicí, servírované s podušenou šalotkou a švestkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgzadního hovězího
720 gšvestkového kompotu
500 gšalotek nebo malých cibulek
3 lžíceoleje
2 lžícerajského protlaku
1,5 lžícemásla nebo rostlinného tuku
1,5 lžícehladké mouky
1/4 lčerveného vína
2 kscibule
1 kscelé skořice
černý pepř
sůl

Postup:

1. Na sítu necháme okapat švestky, šťávu si dáme stranou, maso opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem
2. V hrnci zahřejeme olej a maso v něm ze všech stran zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo a při dušení zachovalo všechnu šťávu
3. K masu přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, potom maso podlijeme vínem a 1/
8 l švestkové šťávy z kompotu
4. Do pokrmu ještě vmícháme rajčatový protlak a přidáme skořici, zakryté pokličkou dusíme zhruba 2 hodiny
5. Asi 15 minut před koncem dušení přidáme k masu oloupanou šalotku nebo malé cibulky
6. Maso vyjmeme a zakryté ho necháme cca 5 minut odpočinout
7. Uhněteme tuk s moukou, vydušenou šťávu jím zahustíme a potom krátce povaříme, švestky dáme do omáčky a necháme je prohřát
8. Švestky i se šalotkami nebo cibulkami vytáhneme, maso nakrájíme na plátky a trochu polité omáčkou je na talířích podáváme spolu se švestkami a šalotkou nebo cibulkami, zbytek šťávy nalijeme do omáčníku, aby si mohl každý, dle vlastní chuti, přidat.

Doporučení:

K takto upravenému hovězímu se skvěle hodí bramborové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy