REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kostky s omáčkou z pasírované kořenové zeleniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa, které se téměř rozpadají, servírované v pasírované kořeněné omáčce připravené z výpeku po mase a zelenině.


Ingredience:
600-800 ghovězího masa (hovězí zadní)
4 ksmrkve
2 kskořenové petržele
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
1 ksbobkový list
1 lžícemásla
1 hrstnasekané zelené petrželky
několik snítků bylinek (rozmarýn, tymián...)
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
mletý černý pepř
olej nebo sádlo
voda
sůl

Postup:
  1.  Omyté a osušené maso rozkrájíme na větší kostky, oloupanou cibuli na tenká kolečka
  2. Na rozpáleném tuku zprudka orestujeme maso, nezapomenem ho osolit a okořenit mletý černým pepřem, jakmile se maso zatáhne, vytáhneme ho
  3. Do výpeku dáme kolečka očištěné mrkve a petrželky, chvíli restujeme, pak přidáme cibuli, zamícháme, restujeme, nakonec přidáme plátky česneku, podlijeme vodou, přidáme kuličky koření, bobkový list a snítky bylinek, osolíme, pak přidáme maso, dusíme zaklopené asi 2 hodiny
  4. Sundáme ze zdroje tepla, vyndáme kostky masa, omáčku přepasírujeme přes sítko s malými očky
  5. Do propasírované omáčky vrátíme zpět maso, přidáme máslo a nasekanou petrželkou, ochutnáme a případně ještě omáčku dochutíme solí a pepřem.
Doporučení:

Místo pasírování můžeme omáčku, po vytažení koření, rozmixovat ručním ponorným mixérem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy