REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kostky s omáčkou z pasírované kořenové zeleniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa, které se téměř rozpadají, servírované v pasírované kořeněné omáčce připravené z výpeku po mase a zelenině.


Ingredience:
600-800 ghovězího masa (hovězí zadní)
4 ksmrkve
2 kskořenové petržele
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
1 ksbobkový list
1 lžícemásla
1 hrstnasekané zelené petrželky
několik snítků bylinek (rozmarýn, tymián...)
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
mletý černý pepř
olej nebo sádlo
voda
sůl

Postup:
  1.  Omyté a osušené maso rozkrájíme na větší kostky, oloupanou cibuli na tenká kolečka
  2. Na rozpáleném tuku zprudka orestujeme maso, nezapomenem ho osolit a okořenit mletý černým pepřem, jakmile se maso zatáhne, vytáhneme ho
  3. Do výpeku dáme kolečka očištěné mrkve a petrželky, chvíli restujeme, pak přidáme cibuli, zamícháme, restujeme, nakonec přidáme plátky česneku, podlijeme vodou, přidáme kuličky koření, bobkový list a snítky bylinek, osolíme, pak přidáme maso, dusíme zaklopené asi 2 hodiny
  4. Sundáme ze zdroje tepla, vyndáme kostky masa, omáčku přepasírujeme přes sítko s malými očky
  5. Do propasírované omáčky vrátíme zpět maso, přidáme máslo a nasekanou petrželkou, ochutnáme a případně ještě omáčku dochutíme solí a pepřem.
Doporučení:

Místo pasírování můžeme omáčku, po vytažení koření, rozmixovat ručním ponorným mixérem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy