REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kostky na zelenině a bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájené hovězí zadní, orestované, pak podušené podlité vodou spolu se zeleninou a bylinkami.


Ingredience:
600 ghovězího zadního
4 ksrajčata
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
2 ksvelké mrkve
2 kspetržele
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 kssnítky rozmarýnu
2 kssnítky tymiánu
1 ksbobkový list
1 hrstzelené petrželky
1 lžícemásla
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cbuli nakrájíme na drobno, rajčata na měsíčky, ostatní zeleninu na kolečka nebo kostičky
  2. Na dobře rozpáleném tuku zprudka osmahneme osolené a pepřem okořeněné kostky masa, jamile se zatáhnou, vytáhneme je
  3. Na výpeku po mase orestujeme mrkev a petržel, pak přidáme cibuli a opékáme opět dozlatova
  4. V této fázi přidáme rajčata, bobkový list, kuličky pepře a nového koření, rozmarýn a tymián, necháme chvíli opékat, mícháme, po chvíli přidáme na drobno nasekaný česnek
  5. Maso vrátíme zpět a vše podlijeme vodou, dusíme zaklopené cca 2 hodiny
  6. Po vypnutí vmícháme kousek másla, vyndáme koření a bylinky a přidáme nasekanou petrželku.
Doporučení:

Omáčku můžeme nechat jen tak, pěkně rustikální, nebo ji rozmixovat v mixéru na jemno.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy