REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kostky na zelenině a bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájené hovězí zadní, orestované, pak podušené podlité vodou spolu se zeleninou a bylinkami.


Ingredience:
600 ghovězího zadního
4 ksrajčata
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
2 ksvelké mrkve
2 kspetržele
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 kssnítky rozmarýnu
2 kssnítky tymiánu
1 ksbobkový list
1 hrstzelené petrželky
1 lžícemásla
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cbuli nakrájíme na drobno, rajčata na měsíčky, ostatní zeleninu na kolečka nebo kostičky
  2. Na dobře rozpáleném tuku zprudka osmahneme osolené a pepřem okořeněné kostky masa, jamile se zatáhnou, vytáhneme je
  3. Na výpeku po mase orestujeme mrkev a petržel, pak přidáme cibuli a opékáme opět dozlatova
  4. V této fázi přidáme rajčata, bobkový list, kuličky pepře a nového koření, rozmarýn a tymián, necháme chvíli opékat, mícháme, po chvíli přidáme na drobno nasekaný česnek
  5. Maso vrátíme zpět a vše podlijeme vodou, dusíme zaklopené cca 2 hodiny
  6. Po vypnutí vmícháme kousek másla, vyndáme koření a bylinky a přidáme nasekanou petrželku.
Doporučení:

Omáčku můžeme nechat jen tak, pěkně rustikální, nebo ji rozmixovat v mixéru na jemno.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy