REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kostky na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle orestovan slanina a cibule spolu s kotkami hovězího zadního, vše podušené doměkka podlité vývarem, ochucené divokým kořením, rajským protlakem a cukrem.


Ingredience:
500 ghovězího zadního masa (kýta, plec...)
50 gšpeku
4 kskuličky nového koření
2 kskuličky jalovce
2 ksbobkové listy
1 kskousek petržele
1 kskousek petržele
1 ksmrkve
1 kscibule
2 lžičkycitronové šťávy
2 lžičkycukru
1 lžičkaoregána
1 lžícerajského protlaku
1 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
1/2 lžičkytymiánu
200 ml30 % smetany ke šlehání
černý a bílý pepř (celý)
hovězí vývar
sůl

Postup:
  1. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájený špek a vyškvaříme
  2. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme do tmava
  3. Maso překrájíme na větší kostky, osolíme a 10 minut restujeme za stálého míchání, pak přidáme všechno koření, které jsme podrtili v hmoždíři, také rajský protlak, cukr a opět cca 5 minut restujeme
  4. Podlejeme vývarem a dusíme do měkka, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vývar
  5. Měkké maso vyjmeme a šťávu se zeleninou a špekem rozmixujeme
  6. Ve šlehačce rozmícháme mouku a přidáme do pomixované šťávy, přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí, eventuálně cukrem
  7. Poté omáčku ještě propasírujeme přes jemné sítko, vložíme zpět maso a prohřejeme.
Doporučení:

Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy