Guláš z kližky podlévaný vývarem a dušený na cibuli, se zelenou paprikou a kořením. Na závěr přidáme i konzervu fazolí v rajské omáčce.
Ingredience:
500 g | hovězí kližky |
400 g | naložených fazolí v rajské omáčce |
1 l | vývaru z kostí |
2 ks | zelené papriky |
2 ks | cibule |
červená paprika mletá | |
hladká mouka | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, lehce pokapeme olejem a necháme hodinu odležet v lednici
2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme ze všech stran, poprášíme červenou paprikou, přidáme kmín, podlijeme vývarem, za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou do měkka
3. Jakmile maso změkne, přidáme fazole i s rajčatovým nálevem, proužky papriky, 5 minut povaříme
4. Na závěr guláš zaprášíme lehce moukou a provaříme
5 Guláš na talířích ozdobíme kolečky cibule, podáváme s chlebem nebo pečivem.