Kostky hovězího masa na cibulce a slanině s přídavkem celeru a koření.
Ingredience:
600 g | hovězího masa |
100 g | slaniny |
3 ks | cibule |
1 ks | celeru |
250 ml | vody |
kmín | |
nové koření | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostky a osolíme
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v hrnci a přidáme cibule nakrájené na kostičky
3. Cibuli osmahneme, přidáme maso, osolíme, okmínujeme a dusíme do vysmahnutí šťávy
4. Přidáme celer nakrájený na kostičky, pepř, nové koření a podlijeme vodou
5. Dusíme do změknutí masa
6. Pak maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a společně s masem ještě krátce povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.