REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí dušené s kapustou a kroupami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky hovězího masa podušené na cibulovém základě s kroupami, kapustou a kořením.


Ingredience:
500 ghovězího masa
400 gkapusty
200 gkrup
2 lžíceoleje
1 kscibule
majoránka
mletý pepř
kmín
voda (vývar)
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, opečeme, osolíme, opepříme, trochu podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka, za občasného promíchání a podle potřeby podlévání vodou
3. Pak přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu, propláchnuté, nevařené kroupy, vše osolíme, opepříme, přisypeme trochu kmínu, majoránky, zamícháme a dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy