Kostky masa podušené na cibulovém základě doměkka, zalité pivem.
Ingredience:
600 g | zadního hovězího masa |
250 ml | piva |
70 ml | vody |
1/2 kostky | bujónu |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
2. Orestujeme na sádle s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí a oloupanými, na plátky nakrájenými stroužky česneku
3. Opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody, ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu, přilijeme polovinu piva a pod pokličkou dusíme do poloměkka
4. Pak přidáme zbylé pivo a odkryté dusíme, až se odpaří polovina tekutiny a maso bude měkké.
Podáváme s opečenými bramborami, těstovinami nebo rýží.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová