V celku na nudličkách petržele podušené hovězí maso (špička, kýta nebo roštěnec), servírované nakrájené na plátky, přelité omáčkou připravenou z vývaru, ve kterém se vařilo maso.
Ingredience:
500 g | zadního hovězího masa (špička, kýta nebo roštěnec) |
80 g | másla |
40 g | hladké mouky |
2 ks | větší kořeny petržele |
1/4 l | kyselé smetany |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou petržel nakrájíme na nudličky, osmahneme ji v hrnci na másle
2. Vložíme osolené maso v celku a pod pokličkou dusíme doměkka, když se šťáva vydusí, mírně podléváme horkou vodou
3. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zalijeme smetanou, ve které jsem rozmíchali mouku a povaříme
4. Maso nakrájíme na plátky a omáčku na něj protlačíme přes cedník.
Podáváme s vařenými bramborami.