REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí dušené na petrželi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku na nudličkách petržele podušené hovězí maso (špička, kýta nebo roštěnec), servírované nakrájené na plátky, přelité omáčkou připravenou z vývaru, ve kterém se vařilo maso.


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa (špička, kýta nebo roštěnec)
80 gmásla
40 ghladké mouky
2 ksvětší kořeny petržele
1/4 lkyselé smetany
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou petržel nakrájíme na nudličky, osmahneme ji v hrnci na másle
2. Vložíme osolené maso v celku a pod pokličkou dusíme doměkka, když se šťáva vydusí, mírně podléváme horkou vodou
3. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zalijeme smetanou, ve které jsem rozmíchali mouku a povaříme
4. Maso nakrájíme na plátky a omáčku na něj protlačíme přes cedník.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy