REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí dušené na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso zadní, nakrájené na kostky, orestované, podušené pod poklicí doměkka, servírované s omáčkou doplněnou o uvařené sušené houby.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního
2 ksstředně velké cibule
2 lžícesušených hub
mletý černý pepř
kmín
sůl
tuk
voda
hladká mouka

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na kostky asi po 25 g
2. Oloupeme dvě středně velké cibule, nakrájíme na drobno a osmahneme v hrnci na tuku dorůžova
3. Přidáme nakrájené maso, které krátce opečeme, okořeníme kmínem, pepřem a solí
4. Podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme asi 90 minut, doměkka
5. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a asi 30 minut
6. Zvlášť uvaříme sušené houby, měkké houby nakrájíme nadrobno a vložíme je do hotové omáčky, kterou nalijeme na hotové maso.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík, dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy