Hovězí maso přední nakrájené na kostky, orestované, podušené pod poklicí doměkka, servírované s omáčkou doplněnou o uvařené sušené houby.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa předního |
2 ks | středně velké cibule |
4 lžíce | sušených hub |
mletý černý pepř | |
kmín | |
sůl | |
tuk | |
voda | |
hladká mouka |
Postup:
- Maso opláchneme, nakrájíme na kostky asi po 25 g
- Oloupeme dvě středně velké cibule, nakrájíme na drobno a osmahneme v hrnci na tuku dorůžova
- Přidáme nakrájené maso, které krátce opečeme, okořeníme kmínem, pepřem a solí
- Podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme asi 90 minut, doměkka
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a asi 15-20 minut necháme probublávat na mírném zdroji tepla
- Zvlášť uvaříme sušené houby, měkké houby nakrájíme nadrobno a vložíme je do hotové omáčky, kterou nalijeme na hotové maso.
Vhodné přílohy: Houskový knedlík, dušená rýže nebo vařené brambory. Místo sušených hub lze použít i houby čerstvé!
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová