REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový guláš s uzeninou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlépe čerstvě nasbírané houby, podušené na cibulovém základě spolu s točeným salámem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgčerstvých tvrdých hub
200 gtočeného salámu
4 ksstroužka česneku
1 ksvětší cibule
1 kschilli papričky nebo feferonky
1 kskostky bujónu
3 lžícehladké mouky na zahuštění
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžícevegety
0,6 lvody
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek jemně posekáme
2. Houby očistíme a pokrájíme, točený salám nakrájíme na kostky
3. Rozehřejeme si olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem, zamícháme připravené houby, nakrájený salám a vše chvíli restujeme
4. V této fázi přisypeme červenou papriku, zamícháme a pak ihned podlijeme vývarem z bujónu, dochutíme vegetou, solí a pepřem
5. Do guláše přidáme na proužky nakrájenou chilli papričku nebo feferonku a houby dusíme doměkka
6. Nakonec pokrm zahustíme moukou rozkvedlanou v malém množství studené vody a chvíli ještě provaříme na mírném ohni
7. Guláš ochutnáme, případně ho okořeníme a dle chuti přisolíme.

Doporučení:

Houbový guláš podáváme s čerstvým měkkým chlebem, těstovinami nebo s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Kdo má rád, může tento houbový guláš dochutit i tradiční majoránkou. Česnek lze také použít až na závěr, s tím, že se hodí do guláše prolisovaný těsně potom, co ho sundáme ze zdroje tepla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy