Orestované kousky hub smíchané s dalšími surovinami, připravené šišky pak uvařené v mírně osolené vodě, servírované podlité domácí houbovou omáčkou a posypané orestovanou cibulkou.
Ingredience:
400 g | hub (směs hřibovité) |
150 g | šunky |
6 ks | tvrdších housek |
3 ks | vejce |
2 ks | cibule |
2 lžíce | nasekané petrželky |
2 dl | sladké smetany |
muškátový květ | |
citronová šťáva | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mléko | |
sádlo | |
pepř | |
sůl | |
voda na uvaření šišek |
Postup:
- Na rozpáleném sádle osmahneme 1 cibuli, přidáme nakrájené houby a podusíme je do měkka.
- Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy
- Z podušených hub 1/3 dáme stranou, zbytek nasypeme k houskám společně s nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou, ke směsi přidáme rozklepnutá vejce, ochutíme pepřem a solí, směs promícháme a necháme 1 hodinu rozležet, (podle potřeby přilijeme mléko, zahustíme strouhankou).
- Ze směsi vytvarujeme šišky, které uvaříme ve vroucí vodě.
- Zbytek podušených hub podlijeme smetanou ve, které jsme rozmíchali 1 lžíci hladké mouky, směs krátce povaříme, pak rozmixuje mixérem na hladkou omáčku.
- Omáčku ochutíme citronovou šťávou, špetkou muškátového květu, přisolíme, opepříme.
- Na sádle osmažíme do zlatova cibuli.
- Uvařené šišky rozložíme na talíře, podlijeme houbovou omáčkou a posypeme smaženou cibulkou.