Jídla z hub.
Ingredience:
500 g | míchaných hub |
2 ks | plátky žemle |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | sójových vloček |
2 lžíce | zelených natí |
(celer, petržel,bazalka, pažitka) | |
trochu mléka nebo bílého vína | |
muškátový oříšek | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Houby očistíme a nadrobno nakrájíme
2. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby, sůl, kmín a podusíme je
3. K měkkým vydušeným houbám přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, vejce, vločky, koření a mícháme do zahoustnutí
4. Hašé nakonec doplníme natěmi.
Hašé podáváme se zeleninovým salátem nebo touto směsí naplníme rajčata, papriky, cukety, brambory, omelety, palačinky, podle chutí také upravíme česnekem.