REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová pomazánka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hub jdou po tepelné úpravě připravit i různé pomazánky. Vyzkoušejte tento recept na jednu z našich nejoblíbenějších.


Ingredience:
500 gmladých hřibovitých hub
100 gšunky
4 lžícemajonézy
2 ksvejce uvařená na tvrdo
2 kskyselé okurky
worchestr
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Houby nakrájíme na drobno, podusíme na másle do měkka, necháme vychladnout
  2. K houbám nastrouháme 2 vařená vejce, přidáme nakrájené okurky, proužky šunky
  3. Vše promícháme, přidáme majonézu, ochutíme worchestrem, solí a pepřem
  4. Necháme rozležet, pak mažeme na pečivo, chléb, toastový chléb atd., zdobíme nasekanou pažitkou, rajčetem, či paprikou.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy