REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová čalamáda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu naložené houby spolu se zeleninou.


Ingredience:
2 kghub
1 kgpaprik, květáku a případně i zelí
1 kgcibule
Na nálev:
2 lvody
0,5 locta
400 gcukru
60 gsoli
6 kskuliček nového koření
6 kskuliček pepře
5 ksbobkových listů

Postup:

1. Houby nakrájíme na větší kousky, spaříme je a scedíme
2. Ostatní ingredience nakrájíme na nudličky přimícháme k houbám
3. Směs zalijeme horkým nálevem, který před tím svaříme a vše necháme do druhého dne uležet
4. Čalamádu dáme do sklenic a zavařujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy