Kuřecí paličky přelité ochuceným vývarem a pokapané medem, upečené s brambory doměkka.
Ingredience:
8 ks | kuřecích paliček |
400 g | brambor |
200 g | zelených fazolek |
4 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | hrubozrnné hořčice |
2 lžíce | medu |
150 ml | kuřecího vývaru |
2 ks | stroužků česneku |
pár snítek oregana | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, oloupanými, utřenými stroužky česneku, vývarem, podle chuti osolíme a opepříme 2. Očištěné kuřecí paličky omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a vyskládáme do velkého pekáčku, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly
3. Mezi kuře rozdělíme oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné fazolky, přelijeme ochuceným vývarem, pokapeme medem a pečeme při 180 °C doměkka asi 45 minut, aby kuře bylo upečené a brambory měkké.
4. Před podáváním posypeme oreganem.