REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hořčično-medové kuře s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky přelité ochuceným vývarem a pokapané medem, upečené s brambory doměkka.


Ingredience:
8 kskuřecích paliček
400 gbrambor
200 gzelených fazolek
4 lžícezakysané smetany
2 lžícehrubozrnné hořčice
2 lžícemedu
150 mlkuřecího vývaru
2 ksstroužků česneku
pár snítek oregana
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, oloupanými, utřenými stroužky česneku, vývarem, podle chuti osolíme a opepříme 2. Očištěné kuřecí paličky omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a vyskládáme do velkého pekáčku, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly
3. Mezi kuře rozdělíme oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné fazolky, přelijeme ochuceným vývarem, pokapeme medem a pečeme při 180 °C doměkka asi 45 minut, aby kuře bylo upečené a brambory měkké.
4. Před podáváním posypeme oreganem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy