REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hnětenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placky, které se připravovaly o adventu a byly oblíbené zvláště u dětí.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
špetky soli
studená voda
olej na pečení
olej nebo sádlo na potírání
případně povidla

Postup:

1. Mouku smícháme se solí a po troškách přidáváme vodu, když se těsto spojí, vodu již nepřiléváme (těsto musí husté asi jako na nudle)
2. Rozválíme si placky – hnětenky, ty pečeme na plotýnce sporáku nebo na plotně (hotové se nadouvají)
3. Placky potíráme olejem nebo sádlem.

Doporučení:

Hnětenky se jedí buď samotné nebo potřené a plněné povidly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy