Podle tohoto receptu upravená hlíva připomíná vepřové ledvinky a s rýží chutná opravdu skvěle. Pokrm připravený do 30 minut!
Ingredience:
500 g | hlívy ústřičné |
50 g | slaniny |
0,5 l | vývaru z kostí |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | kuličky nového koření |
1 ks | cibule, |
1 lžíce | majoránky |
hladká mouka | |
drcený kmín | |
mletý pepř | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
- Hlívu očistíme a nakrájíme na 2 cm kousky.
- Rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli.
- Přidáme nakrájenou hlívu, podlijeme vývarem, přidáme majoránku, nové koření, drcený kmín, sůl, dusíme pod pokličkou 20 minut.
- Na závěr zaprášíme moukou a dochutíme utřeným česnekem a pepřem, ještě krátce povaříme.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.
Poznámka:Text i foto: D.M.